You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...

بالینی

گرایش های مهندسی پزشکی (بالینی)

مهندسی پزشکی بالینی، بیانگر نقش اساسی یک مهندس پزشکی در محدودۀ بالینی و بیمارستان است. مهندسین بالینی، استفادۀ محصولات پزشکی را در بیمارستان‌ها و سایر مراکز درمانی می‌یابند. آن‌ها در کنار پزشکان، پرستاران و سایر پرسنل پزشکی همکاری می‌کنند تا به آن‌ها در پیاده سازی و عملکرد فناوری‌ها کمک کنند. به عنوان یک مهندس بالینی، شما قادر خواهید بود به بیمارستان‌ها و موسسات مراقبت‌های بهداشتی در استفاده از فناوری برای مراقبت‌های بهداشتی کمک کنید. مسئولیت‌های شما شامل حفظ و مدیریت سوابق تجهیزات و پایگاه داده‌های دیجیتال ابزار پزشکی خواهد بود. این شغل حتی ممکن است فرصتی برای شما فراهم کند که در کنار پزشکان کار کنید تا با اطلاع از نیازهای منحصر به فرد بیمارستان و پزشکان آن، بر سازگاری ابزار دقیق نظارت داشته باشید. همچنین می‌توانید در شرکت‌های واردکننده و تولید محصولات پزشکی کار پیدا کنید و در چندین فعالیت، از طراحی محصول گرفته تا فروش و پشتیبانی شرکت کنید.

از آنجا که شناخت دروسی که در رشته‎‌ها مطالعه می‌شوند، کمک زیادی به افراد برای انتخاب درست زمینه‌ی تحصیلی می‌کند، ما مطالب زیر را برای شما جمع‌آوری کرده‌ایم:

برخی دروس مقطع کارشناسی:

  • مدار منطقی
  • الکترونیک 1 و 2
  • مدارهای الکتریکی 1
  • تجزیه و تحلیل سیستم‌ها
  • سیستم‌های کنترل خطی
  • میکروپروسسور
  • حفاظت الکتریکی در سیستم‌های بیمارستانی
  • پردازش تصویر
  • تجهیزات عمومی بیمارستانی و کلینیک‌های پزشکی
  • پردازش تصویر
  • تجهیزات عمومی بیمارستانی و کلینیک‌های پزشکی
  • سنسورها و مبدل‌ها
  • تجهیزات مصرفی و دارویی
دروس

برای مقطع ارشد، بسته به اینکه کدام یک از گرایش‌های کارشناسی ارشد وزارت علوم، یا گرایش‌های وزارت بهداشت (شامل: ارگونومی، فیزیک پزشکی، اقتصاد بهداشت، انفورماتیک پزشکی، نانوتکنولوژی پزشکی، علوم تشریح، سلامت و ترافیک) را انتخاب نمایید، چارت متفاوت می‌باشد.

اما پس از تکمیل تحصیلات، یک مهندس پزشکی گرایش بیوالکتریک، چه توانایی‌هایی دارد و چه کارهایی را می‌تواند بپذیرد؟

اینکه چه شغل‌هایی می‌توانید داشته باشید، تا حد زیادی وابسته به آموخته‌های شما در دانشگاه، و البته مهم‌تر از آن خارج دانشگاه است! فاکتورهای دیگری که در این موضوع تأثیرگذار هستند شامل دانشگاه محل تحصیل شما، سرمایۀ اولیۀ شما و کشوری که برای شاغل شدن انتخاب می‌کنید، هستند؛ به همین دلیل، ما به تفکیک ایران یا خارج، مطالب زیر را جمع‌آوری کرده‌ایم:

در خارج کشور:

مهندس بالینی توسط ACCE اینگونه تعریف می‌شود: "حرفه ای که با استفاده از مهارت‌های مهندسی و مدیریتی در فناوری مراقبت‌های بهداشتی، مراقبت از بیمار را پشتیبانی و پیشرفت می‌کند." تفاوت بین یک مهندس پزشکی و یک مهندس بالینی در این است که یک مهندس پزشکی به طور کلی تصور می‌شود کسی باشد که در طراحی اولیه دستگاه‌های پزشکی برای تولید کنندگان‌، یا در تحقیق و توسعه اصلی یا در دانشگاه فعالیت می‌کند - در حالی که یک مهندس بالینی به طور معمول در بیمارستان‌ها مشکلاتی را حل می‌کنند که مربوط به تجهیزات هستند، به خصوص در بخش‌های مراقبت از بیماران.

مهندسی بالینی نوعی تخصص است که به منظور بهبود ارائه خدمات درمانی، از فناوری پزشکی استفاده می‌کند. مهندسان بالینی به عنوان مشاوران فناوری برای پزشکان و سرپرستان فعالیت می‌کنند، با قوای وضع‌کنندۀ دولتی در مورد بازرسی‌ها و ممیزی‌های بیمارستانی کار می‌کنند، به سازندگان دستگاه‌های پزشکی در مورد پیشرفت‌های طراحی و جهت تجهیز بیمارستان‌ها بر اساس تجربه بالینی مشاوره می‌دهند. این نوع مهندسین بیشتر به سمت تحقیق و توسعه مجدداً به سمت طراحی مجدد و تنظیم مجدد متمرکز می‌شوند. با این وجود، آن‌ها پیوند مفیدی را بین سازندگان محصول و کاربران نهایی ایجاد می‌کنند، زیرا آن‌ها در طراحی محصول و طراحی فرایند آموزش می‌بینند اما با نقطه استفاده نیز آشنا هستند.

بالینی

درایران:

در ایران: یک مهندس پزشکی گرایش بالینی می‌تواند در بیمارستان‌ها یا شرکت‌های تولیدکننده و یا وارد کنندۀ تجهیزات پزشکی مشغول به کار شود.

گرد آوری: یاسمن سبحانی


نظر شما در مورد مقاله:




ربات داوینچی
هوش مصنوعی
EMG
MRI
سلول های بنیادی
فرصت های شغلی مهندسی پزشکی
ربات داوینچی
هوش مصنوعی
EMG
MRI
سلول های بنیادی
فرصت های شغلی مهندسی پزشکی