You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...

scoliosis

اسکولیوز: هر آنچه باید در مورد درمان، علائم و دلایل آن بدانید

اسکولیوز باعث انحنای ستون فقرات به یک طرف می شود. انحنا می تواند در هر قسمت از ستون فقرات باشد ، اما بیشترین مناطق آسیب دیده ستون فقرات فوقانی و کمر است. اسکولیوز بیشتر در مراحل بعدی کودکی یا اوایل سال های نوجوانی که فرد هنوز سریع رشد می کند ، دیده می شود. این شیوع در زنان بیشتر از مردان است. اسکولیوز همیشه قابل توجه نیست ، اما برخی از افراد مبتلا به این بیماری ممکن است به دلیل انحنای ستون فقرات به یک طرف خم شوند یا شانه ها یا باسن آنها ناهموار باشد.

در بیشتر موارد بروز در کودکی، درمان لازم نیست، زیرا منحنی با رشد خود را اصلاح می‌کند. با‌این حال، بر اساس درجه انحنا و سن کودک، اغلب ترکیبی از مهاربند (بریس) و فیزیوتراپی توصیه می‌شود.

تعداد بسیار کمی‌از بیماران مبتلا به اسکولیوز ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. از عوارض اسکولیوز می‌توان به درد مزمن، اختلال در تنفس و کاهش توانایی انجام ورزش اشاره کرد.

حقایقی در مورد اسکولیوزیس :

در‌اینجا برخی از نکات کلیدی در مورد اسکولیوز ذکر شده است:

  • اغلب، دلایل بروز اسکولیوز مشخص نیست.
  • افراد کمی از مبتلایان به اسکولیوز نیاز به جراحی دارند.
  • افراد کمی از مبتلایان به اسکولیوز نیاز به جراحی دارند.
  • علائم در نوزادان شامل برآمدگی در یک طرف قفسه سینه است.
  • در زنان بیشتر از مردان شایع است.

اسکولیوز چیست؟

یک فرد مبتلا به اسکولیوز منحنی C یا S در ستون فقرات خود خواهد داشت (در حالت بررسی بیمار از زاویه خلفی). برای اینکه یک پزشک اسکولیوز را تشخیص دهد ، زاویه کاب - زاویه اندازه گیری انحنا - باید حداقل 10 درجه باشد.

ممکن است در هر سنی ظاهر شود، اما اغلب از سن 10 تا 12 سالگی یا در دوران نوجوانی بروز می‌کند، اما در برخی اوقات نوزادان هم علائمی‌دارند.

دلایل این بیماری معمولاً مشخص نیست و علت مشخصی برای اسکولیوز وجود ندارد. پزشکان این را اسکولیوز ایدیوپاتیک می نامند، اما برخی موارد با فلج مغزی، دیستروفی عضلانی (بیماری عضلانی باعث تضعیف ماهیچه‌ای) ، اسپاینا بیفیدا (بیماری مهره شکاف که در آن مهره‌های نوزاد دارای شکاف است، کمر باز) یا نقص مادرزادی در ارتباط هستند.

یک منحنی ساختاری دائمی‌است و ممکن است به دلیل شرایط دیگری باشد اما منحنی غیر ساختاری موقتی است و احتمالاً با گذشت زمان از بین می‌رود.

علائم:

اسکولیوز به طور معمول از نوزادی یا نوجوانی آشکار می‌شود.

علائم در نوجوانان :

شایع ترین شکل اسکولیوز در نوجوانان ظاهر می‌شود. به اسکولیوز‌ایدیوپاتیک نوجوانان معروف است.‌این می‌تواند از سن 10 تا 18 سالگی کودکان را تحت تأثیر قرار دهد.

ایدیوپاتیک" به‌این معنی است که هیچ علت شناخته شده‌ای وجود ندارد. علائم می‌تواند شامل‌این موارد باشد که:

  • سر، کمی ‌از مرکز خارج شده است،
  • قفسه سینه متقارن نیست، بنابراین دنده‌ها ممکن است در ارتفاع‌های مختلف باشند،
  • یک طرف لگن برجسته‌تر از دیگری است،
  • یک شانه یا یک طرف ترقوه بالاتر از دیگری است،
  • فرد ممکن است به یک طرف خم شود،
  • طول نامساوی دو پا.

علائم در نوزادان :

در نوزادی، علائم می‌توانند شامل:

بعضی از انواع اسکولیوز می تواند باعث کمردرد شود، اما معمولاً خیلی دردناک نیست. کمردرد در بزرگسالان مسنی که به اسکولیوز مبتلا هستند و طولانی مدت می‌ایستند شایع است.

اگر فرد در کودکی برای اسکولیوز خود تحت درمان قرار نگیرد، بعضی مشکلات، مانند اختلال در عملکرد قلب و ریه، می‌تواند در ادامه‌ی عمر به وجود آید.

درمان :

اکثر کودکان مبتلا به اسکولیوز منحنی ملایمی‌دارند که نیازی به درمان ندارد.

پزشک برای کنترل و مشاهده‌ی دوره‌ای انحنای ستون فقرات در کلینیک و با اشعه ‌ایکس، توصیه می‌کند هر 4 تا 6 ماه یکبار پیگیری کنید. در بیشتر موارد ، اسکولیوز کودکی و نوجوانی خفیف است و نیازی به درمان ندارد. با منحنی 10 تا 25 درجه ، پزشک معمولاً در فواصل 3 ، 6 یا 12 ماه با فرد معاینه می کند تا بررسی کند که آیا شرایط تغییر می کند یا خیر. برای منحنی 25 تا 40 درجه ، پزشک ممکن است بریس را توصیه کند. اگر منحنی بزرگتر از این باشد و اسکلت هنوز نابالغ باشد ، پزشک ممکن است جراحی را توصیه کند.

هنگام تصمیم گیری در مورد گزینه‌های درمانی، عوامل زیر توسط پزشک در نظر گرفته می‌شوند:

گردآوری:یاسمن سبحانی | سیما خرم‌نهاد


نظر شما در مورد مقاله :



ربات داوینچی
هوش مصنوعی
EMG
MRI
سلول های بنیادی
فرصت های شغلی مهندسی پزشکی
ربات داوینچی
هوش مصنوعی
EMG
MRI
سلول های بنیادی
فرصت های شغلی مهندسی پزشکی