You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...

مهندسی بافت

گرایش های مهندسی پزشکی (تصویربرداری پزشکی)

تصویربرداری پزشکی فرایند ایجاد بازنمایی هایی بصری داخلی یک بدن برای آنالیز بالینی، مداخلات پزشکی و هم چنین نمایش بصری عملکرد برخی اندام ها یا بافت ها از نظر فیزیولوژیکی است. تصویربرداری پزشکی به دنبال کشف ساختار های داخلی پنهان شده توسط پوست و استخوان ها و هم چنین تشخیص و درمان بیماری ها است. تصویر برداری پزشکی داده های بسیار زیادی ار آناتومی و فیزیولوژی طبیعی را ایجاد میکند تا بتواند نارسایی های سیستم بدن را تشخیص دهد.

نمونه هایی از تصویربرداری می توان به پرتونگاری با اشعه ایکس، تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی، سونوگرافی، آندوسکوپی، الاستوگرافی و ... میتوان اشاره کرد.تصویربرداری صرفا فقط به معنای عکس برداری و دیدن تصویر آن نیست بلکه دستگاه هایی مانند EEG و ECG و ... داده ها را بر روی نمودار نمایش می دهند.تصویر برداری صرفا گونه ای از ریاضیات است به این صورت که خواص بافت زنده به عنوان علت و سیگنال های مشاهده شده را میتوان به عنوان معلول در نظر گرفت .

از سال 2010، بیش از 5 میلیارد مطالعه در بحث تصویر برداری پزشکی انجام شده، نکته مفیدی که درباره نصویربرداری وجود دارد این است که در آن ها از ابزار غیر تهاجمی استفاده می شود.

تصویربرداری

رشته فناوری تصویربرداری پزشکی یک رشته چند حیطه است که در کارگیری انواع روش ها، تکنیک ها و پروتوکل های تصویربرداری پیشرفته و به روز، به منظور بهبود و ارتقای خدمات تشخیصی در بیمارستان ها ایجاد شده است. دانشچویان این رشته طی آموزش مبانی فیریکی و مهندسی سیستم سیستم های تصویربرداری و سیگنال های تصویر و روش های صحیح و نوین تصویربرداری آناتومیک، فیزولوژیک و متابولیک بدن انسان آشنا شده و در جهت بهبود و گسترش بهره گیری از این تکنیک ها اقدام میکنند.

برای پذیرش در این رشته، مدرک کارشناسی در یکی از رشته های فیزیک، پرتوشناسی، پزشکی هسته ای، پرتودرمانی، مهندسی پزشکی(گرایش بیوالکتریک) و یا مهندسی هسته ای احتیاج است.

دروسی که در دوره کارشناسی ارشد تدریس میشوند عبارتند از :


  • مبانی نظری تشکیل تصاویر پزشکی
  • پردازش تصویر پزشکی
  • فیزیک تصویر برداری سی تی
  • فیزیک تصویر برداری فراصوت
  • اصول دوزیمتری
  • تصویربرداری اپتیکی و امپدانسی
دروس کارشناسی ارشد تصویربرداری پزشکی

زمینه های کاری:

در بخش تصویربرداری میتوان در حیطه های آموزشی(در مراکز آموزشی و درمانی برای بالابردن سطح علمی کارکنان)، در حیطه های پژوهشی(طراحی و اجرای پروژه های تحقیقاتی)، در حیطه خدماتی(اعم از بیمارستان و مراکز درمانی) و حتی در زمینه های مدیریتی و مشاوره ای میتوان فعالیت داشت.


نظر شما در مورد مقاله :



ربات داوینچی
هوش مصنوعی
EMG
MRI
سلول های بنیادی
فرصت های شغلی مهندسی پزشکی
ربات داوینچی
هوش مصنوعی
EMG
MRI
سلول های بنیادی
فرصت های شغلی مهندسی پزشکی